4 Mayıs 2011 Çarşamba

Fw: [Uidb_genel] ESF Research Conferences Basvuru Cagrisi



----- Forwarded Message ----
From: uidb <uidb@tubitak.gov.tr>
To: uidb_genel@tubitak.gov.tr
Sent: Wed, May 4, 2011 5:55:26 PM
Subject: [Uidb_genel] ESF Research Conferences Basvuru Cagrisi

Avrupa Bilim Vakfı (European Science Foundation- ESF www.esf.org/conferences/call ) her yıl belli sayıda Araştırma Konferansı düzenlenmesine yardımcı olmakta ve ulusal ve uluslararası organizasyonlarla, üniversiteler dahil, partnerlik oluşturarak konferanslara sponsorluk oluşturmak amacıyla ortaklıklar kurmaktadır.

Araştırma Konferanslarının amacı lider bilim insanları ve genç araştırmacılara araştırma alanında gerçekleşen son gelişmeler üzerinde tartışma şansı vermektedir. Bu Konferanslar Avrupa'da ve Dünyada sinerjik kontaklar yaratılması için bir katalizör görevi görmekte ve prensipte ESF'in ulusal ve uluslararası organizasyonlarla (üniversiteler de dahil) uzun dönemli ortaklıklar oluşturulması yoluyla gelişmektedir.

Konferansların düzenlenebileceği bilimsel alanlar bu çağrı kapsamında "Moleküler Biyoloji, Fizik/Biyofizik, Çevre Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler" olarak belirlenmiş olup Araştırma Konferansları tüm dünyadan, ister akademik ister sanayiden olsun, bilim insanlarına açıktır. Konferanslar genelde davetli konuşmacılar ve 150 civarında katılımcıyla gerçekleştirilmektedir. Genelde 4-5 gün sürmekte olan Konferanslara ESF tarafından 40.000 Avro'luk destek aktarılmakta ve bu Konferansların düzenlenme ve duyurulmasında yardım sağlanmaktadır.

Başvuruların kabul edilmesinde temel kriter düzenlenmesi önerilen konferansın ilgili olduğu çalışma konusunun çokdisiplinli olmasıdır. Konferanslar özellikle çok disiplinli ve yenilikçi çalışma alanlarına öncelik vermektedir.

Başvurular ESF'e online yapılmakta olup hazırlanırken konferanslardaki katılımcı profilinde kadın-erkek dağılımının ve coğrafi dağılımın eşit olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayrıca, katılımcıların %70'inin ESF'e üye ülkelerden oluşması gerekmektedir.

Başvuru için son tarih 15 Eylül 2011 olarak belirtilmiş olup başvurular 2013 yılında düzenlenecek olan konferanslara yöneliktir.