4 Mayıs 2011 Çarşamba

Fw: [Uidb_genel] ESF Arastirma Calistaylari Basvuru Cagrisi



----- Forwarded Message ----
From: uidb <uidb@tubitak.gov.tr>
To: uidb_genel@tubitak.gov.tr
Sent: Wed, May 4, 2011 6:01:26 PM
Subject: [Uidb_genel] ESF Arastirma Calistaylari Basvuru Cagrisi

Avrupa Bilim Vakfı (European Science Foundation- ESF) her yıl tüm bilimsel alanlarda yaklaşık 50 Araştırma Atölyesi/Çalışması'na destek vermektedir.

Bu ufak ve interaktif grup oturumları, bilimde gelişmeye potansiyel etkisi olabilecek yeni alanları keşfetmek için araştırma alanında yeni yönelimlere açılım yapmayı amaçlamaktadır ve alan sınırlaması bulunmamaktadır.

1 ile 3 gün arası süren bu çalıştaylara içlerinde genç, bağımsız araştırmacıların da yer aldığı tüm Avrupa'dan araştırmacılar katılmaktadır. Katılan kişi sayısına göre ufak ölçekli bu çalıştaylar hem konuya odaklanma hem de tüm katılımcıların tartışmalara ve işbirliğini takip edecek planların hazırlanmasına katkılarını sunmaları açısından ideal bir ortam yaratmaktadır.

Disiplinler arası konu başlıkları teşvik edilmektedir. Araştırma Atölyeleri/Çalışmaları en fazla 30 kişinin katılabildiği ufak, interaktif ve sonuç odaklı toplantılar olup en fazla 15.000 Avro'ya kadar destek verilmektedir. Bütçe desteği; çalıştay çerçevesinde gerçekleştirilecek faaliyetlerin masrafları ile katılımcıların seyahat ve konaklama masraflarını içermektedir. Ancak, toplantı salon kiraları ve ekipman alımı sadece düşük oranda ESF tarafından karşılanabilirken tercüman ve dekor düzenlemesi gibi masraflar ESF tarafından sağlanan bütçeden karşılanamamaktadır. Buna ek olarak, fotokopi, telefon gibi destek kalem masrafları ESF tarafından sağlanan bütçe desteğinin %10'unu geçmemelidir. Bu sebeple, başvuru formunda bütçe ile ilgili bilgi verirken konaklama, seyahat ve yemek masraflarının alt kırılımları tahmini şekilde detaylıca belirtilmelidir.

Başvurular ESF'e online yapılmakta olup 1 Şubat-31 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan çalıştayları kapsayacaktır. Son başvuru tarihi 26 Mayıs 2011 (16:00 CET) olarak belirlenmiştir.