29 Temmuz 2010 Perşembe

[Uidb_genel] AB 8. Çerçeve Programı Türkiye Görüşü için Ulusal Danışma Süreci



From: Uidb <uidb@tubitak.gov.tr>
To: uidb_genel@mail.tubitak.gov.tr; uidb_nanoteknoloji@mail.tubitak.gov.tr
Sent: Thu, July 29, 2010 6:35:23 PM
Subject: [Uidb_genel] AB 8. Çerçeve Programı Türkiye Görüşü için Ulusal Danışma Süreci

Değerli araştırmacılarımız,
Ülkemiz, ilki 1984 yılında başlayan ve dünyanın en büyük sivil araştırma programı olan AB Çerçeve Programlarına 2002 yılından itibaren dahil olmuştur. O dönem yürürlükte olan AB 6. Çerçeve Programı (6.ÇP) ülkemiz için bir öğrenme süreci olarak başarı ile tamamlanmış ve yerini 2007-2013 yılları arasında yürürlükte olan AB 7.Çerçeve Programına (7.ÇP) bırakmıştır. Türk kuruluşları 7.ÇP kapsamında ülke içinde harcanmak üzere 70 Milyon Avro'nun üzerinde fon kaynağı elde ederken içinde bulundukları projelerin portföy büyüklüğü 950 Milyon Avro'ya ulaşmıştır.
Halen devam etmekte olan 7.ÇP yerini 2014-2020 yılları arasında sürecek olan AB 8.Çerçeve Programına (8.ÇP) bırakacaktır. Avrupa Komisyonunun 8.ÇP hazırlık süreçlerini 2011 yılından itibaren başlatması öngörülmekte olup, bu sürece girdi sağlamak üzere TÜBİTAK koordinasyonunda "Ulusal Görüş" oluşturulması hedeflenmektedir. Türkiye'nin 8. ÇP'ye yönelik görüş ve beklentileri TÜBİTAK kanalı ile Avrupa Komisyonu'na resmi olarak iletilecektir.
Bu kapsamda, Türkiye'nin 8.ÇP ile ilgili pozisyonunu güçlü ve etkin kılmak adına Türkiye Araştırma Alanı (TARAL) paydaşlarına yönelik 'Ulusal Danışma Süreci' başlatılmıştır. Bu süreçte "Ulusal Görüş" içerisinde yer alması öngörülen bir takım tartışma konuları http://fp8.tubitak.gov.tr/ adresinde yer alan Forum aracılığı ile Türk araştırmacıların görüş ve önerilerine sunulmaktadır.
Söz konusu Forum aracılığı ile TÜBİTAK tarafından Avrupa çapında süren tartışmalar takip edilerek hazırlanan konu başlıklarına yorumlarınızı iletebilirsiniz. Yorumlarınız Forum yöneticisinin onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Değerli yorum ve katkılarınızı 24 Eylül 2010 tarihine kadar beklemekteyiz.
Soru ve Görüşleriniz için TÜBİTAK Avrupa Birliği Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi ile irtibata geçebilirsiniz;
e-mail: ncpregional@tubitak.gov.tr
tel: 0312 468 53 00-2599

Saygılar Sunarız,
TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi

_______________________________________________
Listeden cikmak icin uidb_genel-unsubscribe@tubitak.gov.tr adresine bos bir mesaj atip size gelecek e-maili yanitlayiniz.