24 Temmuz 2010 Cumartesi

TUBITAK Arastirma Destek Programlarina Basvuru Yapacak Arastirmacilarin Dikkatine

From: "arbis@tubitak.gov.tr" <arbis@tubitak.gov.tr>
Sent: Sat, July 24, 2010 3:06:51 AM
Subject: TUBITAK Arastirma Destek Programlarina Basvuru Yapacak Arastirmacilarin Dikkatine

Degerli Arastirmacilar,
2010 yili 2. Basvuru Donemi BILIMSEL VE TEKNOLOJIK ARASTIRMA PROJELERINI DESTEKLEME PROGRAMI (1001), EVRENA (1010) ve KARIYER (3501) programi proje basvurulari icin elektronik basvuru sistemi acilmistir.

- Proje basvurulari elektronik olarak 3 Eylul 2010 saat 18.00'e kadar alinmaya devam edecektir. Projenizin elektronik basvurusu sirasinda sorun yasamamaniz icin islemlerin son gune birakilmamasi onem tasimaktadir.

- Ayrica basili olarak gonderilmesi gereken belgelerin, en gec 15 Eylul 2010 tarihi mesai bitimine kadar iletisim adresimize ulastirilmasi gerekmektedir.

- Basvuru sistemi ve formlarinda yapilan onemli degisikliklerden dolayi internet sitemizde yer alan en guncel formlarin kullanilmasi buyuk onem arz etmektedir. Guncel olmayan formlarin kullanildigi proje basvurulari, degerlendirmeye alinmadan proje sahiplerine iade edilecektir.

2010 yili 2. Basvuru Doneminden itibaren elektronik basvuru sirasinda ARBIS ozgecmisleri kullanilmaya baslanacaktir. Proje basvurularinizi saglikli bir sekilde gerceklestirmeniz icin TUBITAK- Arastirmaci Bilgi Sistemi (ARBIS) Veri Tabanindaki kayitlarinizi gozden gecirerek "Yayin", "Bilimsel/Teknolojik Calismalar" ve diger akademik faaliyetleriniz ile ilgili bilgilerinizi guncellemeniz, varsa eksik olan bilgileri tamamlamaniz gerekmektedir.

Onceki donemlerde elektronik basvuru sirasinda istenen Excel formatindaki TUBITAK Butce Tablosu bu donemden itibaren basvuru sirasinda alinmayip, desteklenmesine karar verilen proje onerileri icin daha sonradan talep edilecektir.

Bu basvuru doneminden itibaren, KARIYER destek programi basvurulari 1001 Programi donemlerine paralel olarak yilda iki donem halinde yapilabilecektir. Ayrica bu destek programi ile ilgili olarak;
- destek ust limitinin (Proje Tesvik Ikramiyesi (PTI) ve Kurum hissesi haric) yillik 75.000 TL'ye yukseltilmesi,
- talep edilebilecek aylik toplam burs ust limitinin 2.750 TL'ye yukseltilmesi,
- yurtici/yurtdisi bilimsel toplantilara (kongre, konferans vb.) katilim icin saglanan miktara (2010 yili icin 9.000 TL) ilave olarak, proje faaliyetleri sebebiyle yapilmasi gerekli gorulen toplanti, calisma ziyareti ve benzeri calismalar icin 6.000 TL ek seyahat destegi saglanmasi yonunde degisiklikler yapilmistir.

Destek Programlarimiz ve basvuru kosullari ile ilgili www.tubitak.gov.tr/ardeb adresinden en guncel bilgilere ulasabileceginizi belirterek, calismalarinizda basarilar dileriz.

Saygilarimizla,