6 Ekim 2010 Çarşamba

FW: [Uidb_genel] Enerji, Iklim ve Cevre Alanlarinda Karadeniz'de Isbirligi Firsati!

_______________________________________________
Listeden cikmak icin uidb_genel-unsubscribe@tubitak.gov.tr adresine bos bir mesaj atip size gelecek e-maili yanitlayiniz.

 

Date: Wed, 6 Oct 2010 19:00:58 +0300
From: uidb@tubitak.gov.tr
To: uidb_enerji_cevre_ulastirma@mail.tubitak.gov.tr; uidb_genel@tubitak.gov.tr
Subject: [Uidb_genel] Enerji, Iklim ve Cevre Alanlarinda Karadeniz'de Isbirligi Firsati!

Degerli Arastirmacilarimiz,

7.CP kapsaminda desteklenen ve TÜBİTAK'in ortaklari arasinda yer aldigi Black Sea – ERA.NET projesi cercevesinde Enerji, Iklim ve Cevre alanlarinda ortak cagri 4 Ekim 2010 tarihi itibariyle acilmistir. Bu alanlarda calisan ve ozellikle Karadeniz bolgesine yonelik calismalarda bulunan arastirmacilarimiz icin bolge ulkeleri ile ortakliklar kurmak acisindan cagri onemli bir firsat teskil etmektedir. Cagrida desteklenecek konular sunlardir:

Climate and Environment:
Exploitation and transport of mineral resources: impact on environment
Water pollution prevention options for coastal zones and tourist areas

Energy:
Hydrogen production from H2S rich Black Sea Water
CO2 capture and storage technologies for zero emission power generation in the Black Sea region.

Bu cagri kapsaminda Türkiye'den desteklenmesine karar verilecek projeler TÜBİTAK'ın 1001 kodlu 'Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı' esaslarına gore desteklenecektir.

Black Sea ERA.NET bunyesinde cagriya katılan ulkeler sunlardir: Almanya, Azerbeycan, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, İtalya, Moldova, Romanya, Türkiye, Yunanistan ve Ukrayna. Proje basvurusu yapabilmek icin, konsorsiyumda bu ulkelerden mutlaka biri AB Uyesi (bu gruba dahil olan ülkeler: Almanya, Bulgaristan, İtalya, Romanya, Yunanistan) ve biri AB Uyesi olmayan Karadeniz Bolgesi Ulkesi (bu gruba dahil olan ülkeler: Azerbeycan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Türkiye ve Ukrayna) olmak uzere en az uc farklı ulkeden uc farkli kurulus bulunmasi gerekmektedir.

Proje takvimi cercevesinde, proje basvurularinin elektronik olarak 14 Ocak 2011 saat 18:00'e (Bruksel saatine göre) kadar http://www.pt-it.de/ptoutline/application/bseranet adresi uzerinden yapilmasi gerekmektedir.

Projeyle ilgili detaylı bilgileri projenin web sayfasından (www.bs-era.net), TUBITAK web sayfasindan (http://www.fp7.org.tr/home.do?ot=1&sid=3438) ve ilgili dökümanlardan (Başvuru Rehberi ve Çağrı Duyuru Metni) edinebilirsiniz.
 
Proje başvurusu yapmak isteyen ve bu amaçla ortak arayan (kamu, özel sektör ve akademiden) araştırmacılarımız için 'Ortak Arama Formu' yakında hem TÜBİTAK hem de proje web sayfasında araştırmacılarımızla paylaşılacaktır. 
Bilgilerinize saygilarimizla arz ederiz.
Detaylı Bilgi İçin:

İlter HALİLOĞLU
TÜBİTAK
Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı
İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü
Tunus Cad. No: 80 06100 Kavaklıdere / ANKARA
Tel : +90-312-468 53 00 / 2781
Faks : +90-312-427 74 83
E-mail : ilter.haliloglu@tubitak.gov.tr / bseranet@tubitak.gov.tr

_______________________________________________ Listeden cikmak icin uidb_genel-unsubscribe@tubitak.gov.tr adresine bos bir mesaj atip size gelecek e-maili yanitlayiniz.