6 Ağustos 2010 Cuma

Fw: [Uidb_genel] ESF Arastirma Konferanslari Duyurusu



----- Forwarded Message ----
From: uidb <uidb@tubitak.gov.tr>
To: uidb_genel@mail.tubitak.gov.tr; uidb_nanoteknoloji@mail.tubitak.gov.tr
Sent: Fri, August 6, 2010 9:00:08 AM
Subject: [Uidb_genel] ESF Arastirma Konferanslari Duyurusu

Avrupa Bilim Vakfı (European Science Foundation- ESF) her yıl belli sayıda Araştırma Konferansı düzenlenmesine fon sağlamaktadır. ESF, ulusal ve uluslararası organizasyonlarla, üniversiteler dahil, ortaklıklar oluşturarak araştırma konferansları düzenlenmesi için olanak yaratmaktadır.

Araştırma Konferanslarının amacı lider bilim insanları ve genç araştırmacılara araştırma alanında gerçekleşen son ve ileri gelişmeler üzerinde tartışma şansı vermektedir. Bu Konferanslar Avrupa'da ve Dünyada yeni konular ve çalışmalar için sinerjik kontaklar yaratılması ile bir katalizör görevi görmekte ve prensipte ESF ve ulusal ve uluslararası organizasyonlarla (üniversiteler de dahil) uzun dönemli ortaklıklar oluşturulması yoluyla amaçlanmaktadır.

Konferansların düzenlenebileceği bilimsel alanlar ESF tarafından her yıl çağrıyla beraber açıklanmaktadır. ESF Araştırma Konferansları tüm dünyadan, ister akademik ister sanayiden olsun, bilim insanlarına açıktır. Konferanslar davetli konuşmacılar ile beraber 150 civarında katılımcıyla 4-5 gün sürmekte ve Konferanslara katılan araştırmacılardan katılım ücreti alınmakta olup ESF tarafından bu Konferansların düzenlenme ve duyurulmasında yardım sağlanmaktadır. Buna ek olarak, oldukça kısıtlı sayıda araştırmacıya seyahat ve konaklama desteği sağlanmaktadır.

Başvuruların kabul edilmesinde temel kriter düzenlenmesi önerilen konferansın ilgili olduğu çalışma konusunun çokdisiplinli olmasıdır. Konferanslar özellikle çok disiplinli ve yenilikçi çalışma alanlarına öncelik vermektedir. Başvurular ESF'e online yapılmakta olup hazırlanırken konferanslardaki katılımcı profilinde kadın-erkek dağılımının ve coğrafi dağılımın eşit olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayrıca, katılımcıların %70'inin ESF üye ülkelerden buluşması gerekmektedir.

Detaylı bilgi: www.esf.org/conferences/call

Son başvuru tarihi: 15 EYlül 2010