24 Aralık 2010 Cuma

FW: [Uidb_genel] UNESCO - TWAS tarafindan Guneydeki Mukemmeliyet Merkezleri ile Isbirligi Kapsaminda Verilecek Destekler

_______________________________________________
Listeden cikmak icin uidb_genel-unsubscribe@tubitak.gov.tr adresine bos bir mesaj atip size gelecek e-maili yanitlayiniz.

 

Date: Fri, 24 Dec 2010 17:27:09 +0200
From: uidb@tubitak.gov.tr
To: uidb_yasam_bilimleri@mail.tubitak.gov.tr; uidb_gida@mail.tubitak.gov.tr; uidb_genel@mail.tubitak.gov.tr; uidb_enerji_cevre_ulastirma@mail.tubitak.gov.tr; uidb_nanoteknoloji@mail.tubitak.gov.tr; uidb_bilgi_teknolojileri@mail.tubitak.gov.tr; uidb_univ_armer@mail.tubitak.gov.tr; uidb_uzay@mail.tubitak.gov.tr
Subject: [Uidb_genel] UNESCO - TWAS tarafindan Guneydeki Mukemmeliyet Merkezleri ile Isbirligi Kapsaminda Verilecek Destekler

Degerli Arastirmacilarimiz,

UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization - Birlesmis Milletler Egitim, Bilim ve Kultur Kurumu) ve TWAS (Academy of Sciences for the Developing World - Gelismekte Olan Dunya icin Bilimler Akademisi) isbirligi ile "UNESCO - TWAS Guneydeki Mukemmeliyet Merkezleri ile Isbirligi Projesi" adi altinda bir program duzenlenmektedir.

Sozkonusu program gelismekte olan ulkelerdeki arastirmacilarin Guney'deki mukemmeliyet merkezlerine (Merkezlere iliskin liste icin; http://twas.ictp.it/common/files/files-exch/AssocCentres.pdf) duzenli ziyaretler gerceklestirmesine destek saglamayi amaclamaktadir.

Doktora ya da buna denk akademik dereceye sahip arastirmacilarin basvurusuna acik olan bu program ile saglanacak destegin toplam suresi 3 yil olarak belirlenmistir. Bu donem icinde arastirmacilara, ev sahibi merkeze, her bir ziyaret 2-3 aylik sureli olmak uzere, toplam iki ziyaret gerceklestirme imkani taninacaktir. 

Basvuru icin http://twas.ictp.it/common/files/files-exch/AssocForm.doc/at_download/file internet adresinde yer alan basvuru formunun doldurularak, formda belirtilen diger belgelerle birlikte TWAS Associateships ICTP Campus, Strada Costiera 11, 34151 Trieste, Italy adresine iletilmesi gerekmektedir.

Son basvuru tarihi 01 Aralik 2011 olarak belirlenmis olan bu Programa iliskin ayrintili bilgilere http://www.twas.org/  internet adresinden ulasilabilmektedir. 

Saygilarimizla,

TUBITAK Uluslararasi Isbirligi Daire Baskanligi
Ikili ve Coklu Iliskiler Mudurlugu
Tunus Cad. No: 80
06100 Kavaklidere - Ankara
Tel:   0312-427 50 39
Faks: 0312-427 74 83


_______________________________________________ Listeden cikmak icin uidb_genel-unsubscribe@tubitak.gov.tr adresine bos bir mesaj atip size gelecek e-maili yanitlayiniz.

7 Aralık 2010 Salı

FW: [Uidb_genel] Yeni COST Aksiyonlari

_______________________________________________
Listeden cikmak icin uidb_genel-unsubscribe@tubitak.gov.tr adresine bos bir mesaj atip size gelecek e-maili yanitlayiniz.

 

Date: Tue, 7 Dec 2010 17:34:59 +0200
From: uidb@tubitak.gov.tr
To:
Subject: [Uidb_genel] Yeni COST Aksiyonlari

Degerli Arastirmacilarimiz,

Ulkemizin 1971 yilindan bu yana uyesi bulundugu COST (European Cooperation in Science and Technology); ulusal olarak desteklenen arastirma projelerinin yururtuculerinin Avrupa duzeyinde olusturulmus networke dahil olmalarini saglamaktadir. COST programinin ulkemizdeki bilimsel koordinasyonu ve COST Aksiyonlarina Turk arastirmacilar tarafindan onerilecek projelerin finansmani TUBITAK tarafindan yurutulmektedir.

COST programi kapsamindaki COST 2010-1  donemi acik cagrilari sonucunda, COST Ust Duzey Temsilciler Komtiesi (COST CSO) tarafindan 1-2 Aralik 2010'da kabul edilen aksiyonlarin listesi ekte yer almaktadir. Ilgilendiginiz Aksiyona dahil olmak, Aksiyon Yonetim Komitesi (Action Management Committee-MC) uyesi olarak atanabilmek ve anilan Aksiyonun yonetim komitesi toplantilarina katilabilmek icin asagida yer alan surecleri izlemeniz gerekmektedir:

Turkiye'nin ulke olarak belirli bir aksiyona katilimi (ilgili aksiyonun MoU'sunun imzalanmasi) soz konusu aksiyonla ilgili TUBITAK tarafindan desteklenmis bir arastirma projesiyle mumkundur. Ilgi alaniniza giren herhangi bir COST aksiyonuna dahil olmak icin oncelikle TUBITAK'a (arastirma destegi de talep edebileceginiz), bir proje onerisi sunmaniz gerekmektedir. Bunun icin: www.tubitak.gov.tr/uidb/cost adresindeki Fon Mekanizmasi, Basvuru ve Degerlendirme Sureci linkinden Genel Bilgiler ve Proje Oneri Formu dokumanini incelemeniz ve icinden proje basvurusu icin gerekli belgeleri indirerek ilgilendiginiz COST aksiyonu MoU'su cercevesinde doldurmaniz ve asagidaki adrese elden ya da posta yoluyla iletmeniz gerekmektedir. Aksiyonun MoU'suna www.cost.eu adresli sayfadaki Actions secenegine ilgilendiginiz aksiyonun kodunu girerek aksiyonun web sayfasindan ulasabilirsiniz.

Proje onerinizin TUBITAK Arastirma Gruplarindaki degerlendirme sureci tamamlandiktan sonra desteklenmesine karar verilirse ve iligili Aksiyona katilim icin Turkiye'ye taninan iki kisilik kota dolmamis ise, proje yurutucusu olarak tarafimizca elektronik ortamda ilgili Aksiyona Management Committee (MC) uyesi olarak atamaniz yapilmaktadir . MC uyesi olarak atanmanizdan sonra, ilgili aksiyona resmi katilim islemleri tarafimizca baslatilmakta ve proje sozlesmesi imzalanmaktadir. Turkiye olarak bir aksiyon cercevesinde TUBITAK'ta yurutulen bir proje olmadan resmi olarak aksiyona katilim islemleri (MoU imzalanmasi islemi) gerceklestirilememektedir. MC uyesi arastirmacilarimizin seyahat masraflari COST tarafindan kisiye geri odenmektedir.

Halihazirda TUBITAK tarafindan desteklenen ve aksiyonun konusuyla uyumlu bir ulusal projeniz olmasi durumunda, yeni bir proje onermek yerine, bu projeyi COST projesine donusturmeniz de mumkun olabilmektedir. Bu secenek ile ilgili bilgileri de www.tubitak.gov.tr/uidb/cost adresindeki COST Hakkinda Sikca Sorulan Sorular linkinden inceleyebilirsiniz.

Daha detayli bilgi icin asagidaki iletisim bilgilerinden bize ulasabilirsiniz.

Bilgilerinize saygilarimizla sunariz.

--
Ayse SAYIN UKE
TUBITAK
Uluslararasi Isbirligi Daire Baskanligi
Ikili ve Coklu Iliskiler Mudurlugu
Ataturk Bulv. No. 221
Kavaklidere / Ankara
Tel        :0090 312 427 50 39
             0090 312 468 53 00 / 2780
Faks     :0090 312 427 74 83
E-mail   :uidb@tubitak.gov.tr

_______________________________________________ Listeden cikmak icin uidb_genel-unsubscribe@tubitak.gov.tr adresine bos bir mesaj atip size gelecek e-maili yanitlayiniz.